בלוגים

פיצריה בבית: מתכונים מנצחים להכנת פיצה איטלקית מקצועית

רוצים להכניס את איטליה הביתה ולא יודעים איפה להתחיל? עם תוכנית אפיית פיצה בתנור קונסטרוקטה ו-2 המתכונים הטעימים הבאים, תרגישו מיד כמו ברומא!

 

ניחוח של פיצה יכול להחזיר רבים מאתנו לחופשה מדהימה באיטליה, או לפחות למחשבות על ביקור במסעדה איטלקית נהדרת. אם חשבתם שהכנת פיצה בבית עלול להסתיים בכישלון, בקרוב מאוד תשנו את דעתכם. בזכות תוכנית אפיית הפיצה בתנורים הפירוליטיים שלנו, זה ממש קל להכין אותה (ולהתענג עליה) לבד! בחרו במצרכים טריים ומזינים, וצאו לדרך.

פיצה, פוקצ'ה ועוד…
תוכנית אפיית הפיצות בתנורים הפירוליטיים של קונסטרוקטה תתאים לכם אם תרצו לאפות פיצה, אבל היא גם נהדרת לאפייה של כל מנה אחרת המצריכה שימוש בחום גבוה. זאת מאחר שטווח הטמפרטורות שלה נע בין C˚50 ל-C˚275. כשאתם משתמשים בתוכנית אפיית פיצה, החום מגיע בשילוב מגוף החימום התחתון ומגוף החימום הטבעתי הממוקם בחלקו האחורי של התנור. כך התנור מצליח להגיע לעוצמות חום גבוהות מאוד, המושלמות להכנה של פיצה, פוקצ'ה ועוד מאפים טעימים נוספים.

הזמנו את השף תום פרנץ לשתף אותנו במתכונים הנהדרים שלו, שילמדו כל אחד כיצד לאפות מאפים נפלאים בקלות. לכם רק נותר לבחור את רמת הקושי המתאימה לכם, לקנות כמה מצרכים ולעקוב אחר ההוראות. כי אין דבר נהדר יותר מניחוח משגע של מאפה שמתפשט בכל הבית, שיהיה בתאבון!

פרנה מרוקאית עם תוספות | דרגת קושי: קלה
לחם פרנה מרוקאי אותנטי ומיוחד, הוא לחם אוורירי בעל פריכות נהדרת, שהולך מעולה עם דגים מרוקאים חריפים או כל מנה עשירה ברוטב. השף תום פרנץ למד להכין אותו מחברו, השף אבי לוי, שאף נתן לו את המתכון המשפחתי ולימד אותו את סוד ההכנה.

מצרכים:
כף מלח
1 קילו קמח שמרים + כף שמרים יבשים
כף סוכר
2-3 כוסות מים פושרים
שמן זית בנדיבות
תוספות: חצאי עגבניות שרי, זיתים מגולענים, טבעות בצל ועוד (כיד הדמיון הטובה עליכם).

אופן ההכנה:
1. מוסיפים לקערת מיקסר עם וו לישה מלח, קמח שמרים ושמרים, סוכר ו-½1 כוסות מים. מתחילים ללוש בעזרת וו הלישה ומוסיפים בהדרגה את יתרת המים, עד שמתקבל בצק מעט דליל ודביק.
2. מעבירים את הבצק לקערת התפחה משומנת, ומניחים במקום חמים ללא רוח למשך שעה וחצי.
3. מעבירים את התנור לתוכנית אפיית פיצה ומחממים ל-220 מעלות.
4. משמנים תבנית גדולה בנדיבות בשמן זית, שופכים פנימה את הבצק מקערת ההתפחה, ובעזרת ידיים משומנות מותחים אותו על פני כל שטח התבנית. מברישים בשמן זית, בוזקים מלח גס ומוסיפים את התוספות שבחרתם. מניחים את התבנית עם הבצק המשומן והמתוח למשך כמה דקות, על מנת לאפשר לבצק לחזור לתפוח בזמן שהתנור מגיע לטמפרטורה הרצויה.
5. אופים בתנור שחומם מראש, למשך כ-25 דקות או עד שהפרנה מזהיבה מעט.
6. מוציאים, חותכים למנות ומגישים חם.

טיפ: אם במקרה יש לכם חלוקי נחל בבית, הניחו אותם בתחתית תבנית האפייה וחממו אותם עם התבנית לפני שתשפכו את הבצק. לאחר שהתבנית מגיעה לטמפרטורה הרצויה, שפכו על חלוקי הנחל את הבצק. מובטחת לכם תוצאה מדהימה ואותנטית.

frena

פיצה עם קראסט ממולא בגבינה | דרגת קושי: בינונית-קשה
אין כמו ריח של פיצה ביתית הנאפית בתנור הביתי! תום פרנץ מגיש לכם את מתכון הפיצה הביתית שלו, עם בצק קל להכנה, רוטב מושלם והפתעה נמסה שמחכה לכם בתוך הקראסט. אף אחד לא ישאיר את הקשה של הפיצה הזו על הצלחת, כי כבר בנגיסה הראשונה מתברר שהקראסט ממולא בגבינת מוצרלה נמסה…
* מתכון ל-2 פיצות בינוניות

מצרכים לבצק:
כפית מלח
500 גרם קמח שמרים (או קמח רגיל מנופה+ כף שמרים יבשים)
2 כפיות סוכר
4 כפות שמן זית
240 מ"ל מים חמימים (כוס)

מצרכים לרוטב העגבניות:
2 שיני שום כתושות למחית חלקה
כפית אורגנו יבש
2 כפיות דבש או סוכר חום
כפית פפריקה מתוקה
קורט צ'ילי (לאוהבי החריף)
מלח לפי הטעם
פחית עגבניות מרוסקות במשקל 400 גרם
3 כפות שמן זית

להרכבת הפיצות:
500 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (כ-150 עבור הקראסט של 2 הפיצות והשאר לפיזור על הפיצה)
שמן זית להברשת הבצק
עלי בזיליקום טריים להגשה

אופן ההכנה:
1. מוסיפים לקערת מיקסר עם וו לישה מלח, קמח, סוכר ושמן זית. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית- נמוכה ומוסיפים פנימה בזילוף את כוס המים. ממשיכים ללוש את הבצק עד שהוא הופך לכדור בצק אחיד, אלסטי וגמיש שנתפס על וו הלישה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים (אפשר גם ללוש את הבצק באופן דומה בלישה ידנית, אם רוצים או שאין מיקסר בנמצא).
2. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים במטבח להתפחה של כחצי שעה.
3. מעבירים את התנור לתכנית אפיית פיצה ומחממים ל- 180 מעלות.
4. בסיום ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח העבודה, חוצים ל- 2 חלקים ולשים כל אחד מהחלקים לכדור עגול. משטחים מעט כל כדור ומרדדים לעיגול דק ואחיד (בעובי של כחצי ס"מ).
5. מניחים כל כדור בנפרד על גבי תבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה (ניתן להשתמש בתחתית של תבנית קפיצית מתפרקת), כאשר כ-3 ס"מ משולי הבצק משתרבבים מחוץ לשולי התבנית.
6. מפזרים גבינת מוצרלה לאורך הקוטר הפנימי של עיגול הבצק המונח על התבנית, ומהדקים מעל את שולי הבצק שהשארנו מבצבץ בחוץ לשם כך. צובטים את הבצק שהידקנו ודואגים שהגבינה תישאר דחוסה.
7. מפזרים 3-4 כפות מהרוטב על בסיס הפיצה, מפזרים את הגבינה שנותרה מעל ומברישים בשמן זית את שולי הבצק.
8. מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות, או עד שהבצק אפוי וזהוב והגבינה מבעבעת.
9. מוציאים מהתנור ומפזרים עלי בזיליקום (רשות).
10. ממתינים כ-5 דקות, חותכים למשולשים ומגישים מיד.

pizza

טיפ מנצח: אם תרצו לשדרג את הכנת המאפים הביתיים שלכם, תוכלו לרכוש אבן אפייה מיוחדת. אפייה על האבן תגרום לכל הלחמים, הלחמניות, הפיצות וכל שאר המאפים שתכינו, להיות אפילו יותר קריספיים. הניחו את אבן האפייה מראש בתנור וחממו אותו לטמפרטורה המומלצת. כשהתנור ואבן הפיצה התחממו דיים, הניחו את הבצק על האבן ותראו איך הוא מקבל קראסט קראנצ'י ויפה.

צילום (פרנה): דניאל לילה וסטיילינג עמית פרבר

תנורי קונסטרוקטה – עכשיו בהטבת אחריות לוהטת >> 

 

לשיתוף ברשתות חברתיות
FacebookWhatsApp