בלוגים

לבשל ארוחה שלמה בבת אחת בתנור שלכם

מתלבטים לפני כל ארוחה מתי להכניס את התבשילים לתנור? הכירו את תוכניות התנור שמאפשרות להכין ארוחה שלמה בבת אחת, לצד מתכונים שתרצו לנסות כבר בארוחה הבאה שלכם!

 

התוכניות של קונסטרוקטה לארוחות שלמות (ומושלמות)
אחת מהדילמות המרכזיות של בשלנים לפני ארוחה עמוסה במנות, היא מתי להכניס כל תבשיל או מאפה לתנור. מצד אחד אנחנו רוצים להיות בטוחים שהם יהיו מוכנים בזמן, ומצד שני חוששים שאם נקדים מדי, יתקררו עד לבואם של האורחים. תוכנית אוויר חם 3D ותוכנית אוויר חם עדין בתנורי האפייה הפירוליטיים שלנו, מיועדות להציל אתכם בדיוק במצבים כאלה. הודות לפיזור אחיד ופריסה נכונה של החום, תוכלו להפסיק להתלבט ולבשל ארוחה שלמה בתנור בבת אחת. במפלס אחד ניתן לצלות ירקות מתובלים למנת הפתיחה, ובמפלס השני להכין צלי בקר שייצא בדיוק בזמן למנה העיקרית. תוכנית אוויר חם עדין מאפשרת לכם לחסוך משמעותית בצריכת החשמל, ובמקביל ליהנות מבישול ארוך של דגים, בשרים ואפילו מאפים. טווח הטמפרטורה בתוכניות אלה נע בין C˚50 ל- ,275C˚והודות לפיזור אחיד של החום הן נהדרות לצלייה, לייבוש פירות וירקות ואפילו לאפייה.

ארוחת ערייאס ביתית עם סלט ירקות מתובל וטחינה | דרגת קושי: קלה
הערייאס, בשר טחון נא הנצלה בתוך פיתה, היא מנה מבוקשת שמוגשת כיום בלא מעט מסעדות טרנדיות. הסוד הוא שמדובר במנה כל כך פשוטה להכנה. השף תום פרנץ חולק איתנו מתכון לארוחת ערייאס ביתית שהאורחים יתמוגגו ממנה, שניתנת להגשה לצד סלט ירקות מתובל וטחינה לבנה.
* כמות סועדים: 4

מצרכים לערייאס:
4 פיתות או 8 מיני פיתות
500 גרם בשר בקר טחון מעורב עם טלה טחון (⅔ בקר ו- ⅓טלה)
חופן פטרוזיליה קצוצה
50 גרם צנוברים קלויים
כפית בהרט
מלח ופלפל לפי הטעם (2 כפיות מלח לערך)
שמן קנולה

לסלט הירקות:
3 עגבניות בשלות, קצוצות דק לקוביות
3 מלפפונים קצוצים דק לקוביות
פלפל אדום קצוץ דק לקוביות
1-2 פלפלים חריפים נקיים מגרעינים, קצוצים דק
3 ענפי בצל ירוק קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
6 כפות שמן זית
מיץ מ-½ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם

לטחינה:
כוס טחינה גולמית
שן שום כתושה דק
½ כפית כמון
מיץ מלימון קטן סחוט טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
½ כוס מים קרים מאוד + 2 קוביות קרח

אופן הכנת העראייס:
1. מעבירים את התנור לתוכנית אוויר חם עדין, מחממים ל-200 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, צנוברים ובהרט, ומתבלים במלח ופלפל.
3. את הפיתות חוצים לשניים ודוחסים אליהן את תערובת הבשר היטב, כך שתמלא כל חצי.
4. מורחים כל פיתה בשמן משני הצדדים, בעזרת מברשת סיליקון (אם אין לכם מברשת, ניתן גם למזוג שמן לתוך צלחת קעורה ולטבול בה את החצאים).
5. מחממים כף שמן במחבת גדולה, מניחים את הפיתות וצולים. המלצה: קחו סיר בעל קוטר קטן יותר מהמחבת, שימו על חצאי הפיתות שהנחתם במחבת נייר אפייה, הניחו מעליהן את הסיר ולחצו. לאחר מכן הפכו את הפיתות לצד השני וחזרו על הפעולה.
6. כשהפיתות השחימו מעט, מוציאים אותן מהמחבת ומעבירים להמשך צלייה בתבנית התנור למשך 5 דקות. החום העדין יבשל את הבשר וישמור על עסיסיותו.

אופן הכנת הסלט:
1.מעבירים את כל הירקות לקערה, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
2.משהים ל-10 דקות. טרם ההגשה טועמים ומתקנים תיבול.

אופן הכנת הטחינה:
1. מערבבים בקערה טחינה, שום כתוש, מיץ לימון, כמון, קוביות קרח, מלח ופלפל.
2. טורפים היטב ובנמרצות, תוך כדי הוספת המים הקרים עד להגעה למרקם הרצוי (במידת הצורך מוסיפים מעט מים).
3. טועמים, מתקנים תיבול ומשהים ל-10 דקות עד ההגשה להתפתחות הטעמים.

הרכבת המנה:
מגישים את העראייס לצד טחינה ובליווי סלט ירקות מתובל.

turkey

רוסט חזה הודו בדבש ותבלינים לצד בטטות אפויות ורוטב רמולד | דרגת קושי: בינונית-קשה
המתכון הבא מבוסס על חזה הודו צלוי, שמהווה מקור טוב לחלבון, סלניום, ניאצין, ויטמין B6 ואומגה 6. מעבר ליתרונות התזונתיים שלו הוא גם מאוד טעים, אבל מצריך דיוק בזמני ההכנה כדי שהנתח יישאר עסיסי ולא יתייבש. הצלייה העדינה בדבש ופפריקה, מעניקה לו קראסט עדין וטעים במיוחד. השף תום פרנץ ממליץ להכין את המנה הזו עם בטטות אפויות רכות, המוסיפות טעם מתקתק שמשתלב נהדר עם ההודו, ולעטוף את הכל ברוטב רמולד. רמולד הוא אחד מאבני הבסיס של רטבי המטבח הצרפתי. הוא נהדר לצד דגים, בשרים ועופות, אבל גם משתלב מעולה עם ביצים קשות או כממרח על פרוסות בגט כמתאבן או בכריך מושקע.
* כמות סועדים: 4

לבטטות:
4 בטטות בינונית שטופות היטב
4 כפות מלח גס

לרוסט:
נתח חצי פרפר הודו (במשקל 800 גרם- 1 קילוגרם) בטמפרטורת החדר
חצי כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות דבש
½1 כפות פפריקה מתוקה
כפית פפריקה מעושנת
כפית שבבי צ'ילי

לרוטב רמולד (הכמות גדולה יותר מהנדרשת למנה, כך שתוכלו לשמור את מה שישאר במקרר לשימושים נוספים):
כוס מיונז
כפית חרדל דיז'ון
¼ צרור שמיר קצוץ ללא גבעולים
שן שום כתושה
מיץ מלימון אחד
קורט פלפל צ'ילי או פפריקה חריפה
קורט פלפל שחור גרוס טרי
כפית סוכר לבן
2 מלפפונים חמוצים קצוצים
כף צלפים קצוצים

בזכות השימוש בתוכנית האוויר החם, נוכל לצלות באופן אחיד מספר תבניות במקביל ולהגיש את המנה כולה בבת אחת.

אופן הכנת הרוסט והבטטות בתנור:
1. מעבירים את התנור לתוכנית אוויר חם 3D ומחממים לחום גבוה (220 מעלות).
2. בוזקים מלח על תבנית האפייה ומניחים את הבטטות על מצע המלח. מכניסים למדף התחתון בתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהבטטות רכות למגע וקליפתן מתחילה להיפרד מהבשר שלהן.
3. במקביל מערבבים בקערית ¼ כוס משמן הזית, דבש, פפריקה מתוקה ומעושנת ושבבי צ'ילי.
4. משמנים את נתח ההודו ב-¼ כוס שמן הזית שנותרה ומתבלים במלח ובפלפל. לאחר שהנתח משומן מכל צדדיו, מעבירים אותו לתבנית צלייה מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור למשך כ- 25 דקות (במקביל לצליית הבטטות).
5. מנמיכים את החום ל-180 מעלות, מוציאים את הנתח, מורחים אותו מכל הצדדים בתערובת הדבש והפפריקה וצולים כ-10 דקות נוספות.
6. בודקים אם הנתח מוכן על ידי דקירה בסכין במרכזו. אם פנים הנתח קיבל צבע לבן ועסיסי ואינו ורוד חי יותר, מוציאים מהתנור.
7. מניחים את הנתח מחוץ לתנור למנוחה של 5 דקות לפני הפריסה (חשוב תמיד לתת לבשר לנוח לפני הפריסה, בשביל למנוע בריחה של הנוזלים), ופורסים לעובי הרצוי.

הכנת רוטב רמולד:
1. מערבבים בצנצנת ערבוב או בקערה מיונז, חרדל, שמיר קצוץ, שום כתוש, מיץ לימון ותבלינים.
2. מוסיפים את קוביות המלפפון והצלפים ומערבבים קלות שוב. טועמים ומתקנים תיבול.

הרכבת המנה:
מניחים על צלחת מספר פרוסות רוסט, חוצים את הבטטות על קליפתן לאורכן (לא עד הסוף) ומניחים לצד פרוסות הבשר. יוצקים על הרוסט כף גדושה מהרוטב, מוסיפים כף רוטב גם על כל בטטה, ומגישים.

כשהאורחים כבר כמעט בדלת
על מנת לייעל עוד יותר את הכנת הארוחה ולא לחכות זמן רב להכנסת המזון, תוכלו להשתמש בפונקציית החימום המהיר של התנור בזמן השימוש בתוכנית אוויר חם 3D. פשוט לחצו על הכפתור המיועד לכך ולאחר הישמע הצליל המודיע על סיום החימום, הכניסו את התבניות. יש להשתמש בחימום המהיר רק אם הטמפרטורה בה בחרתם גבוהה מ-C˚100.
בשביל להתחיל את תכנון הארוחה הבאה ברגל ימין, השף תום פרנץ משתף אותנו בשני מתכונים נפלאים. כל אחד מהם מאפשר להשתמש במספר תבניות במהלך ההכנה, וכך לנצל את שלושת המפלסים של התנור בו זמנית. אף סועד לא יאמין באיזו מהירות הכנתם את המטעמים הללו!

ומי ינקה בסוף הארוחה?
אז הכנתם ארוחה שלמה בתנור, אבל מי יהיה אחראי על מלאכת הניקיון? הצלחות אמנם עדיין זקוקות לעזרה כדי להיכנס למדיח או להישטף בכיור, אבל ניקוי התנור יכול להפסיק להוות עבורכם בעיה. את תאי האפייה בתנורים הפירוליטיים ניתן לנקות בקלות באמצעות הפונקציה "ניקוי עצמי", שהופכת את הניקוי ממטלה מעיקה לפעילות מבריקה. לאחר הסרת שאריות מזון קשות במיוחד, הפעילו את אחד משלושת מחזורי הניקוי (נקי, בינוני או אינטנסיבי). תא התנור יתחמם לטמפרטורה גבוהה מאוד, ושאריות מזון מצלייה, צלייה בגריל ואפייה יישרפו.
אם עד כה המחשבה על הלכלוך העתידי הנחתה אתכם בבחירת המתכונים, אנחנו כבר יודעים היכן תבחרו להכין את הארוחה השלמה הבאה שלכם… בתיאבון!

תנורי קונסטרוקטה – עכשיו במבצע לוהט! לחצו לפרטים >> 

constructa-ovens

לשיתוף ברשתות חברתיות
FacebookWhatsApp